EDUCATORI

GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ȘURA MICĂ

  • GRUPA MIJLOCIE MARE

RĂU IULIA – COORDONATOR STRUCTURĂ – Mă numesc Rău Iulia , sunt profesor titular în învăţământul preşcolar şi coordonator la Grădiniţa cu Program Prelungit Şura Mică.Ca educatoare am misiunea de a ajuta copiii să își formeze personalitatea, de a-i însufleți și de a-i motiva ! Cât despre mine pot spune că visul din copilăria mea a devenit realitate când am ajuns în această grădiniță unde lucrez de aproape 10 ani, plină de emoție la gândul întâlnirii cu copiii. Am știut că am misiunea de a-i ajuta să își formeze personalitatea, de a-i însufleți și  de a-i motiva. Pot spune că aici m-am format, aici am învățat ce înseamnă să predai, să lucrezi cu copiii și să lucrezi împreună cu colegele pentru o unitate. Tot aici am învățat și că munca de la catedră nu e de ajuns și continuă și în afara orelor de program. M-am implicat în toate aspectele ce țin de bunul mers al unei grădinițe, îmi plac provocările acestea fiind cele care mă fac să nu renunț. Iar cel mai important aspect al acestor provocări este că fac totul pentru copii, pentru educația lor.

COZMA MARIA – Mă regăsesc total în ceea ce fac și deși este greu și uneori obositor, nu mă văd făcând altceva! Ofer și primesc zilnic afecțiune și încredere! Și știu că am loc în sufletele copilașilor, așa cum și ei au loc în sufletul meu, iar asta îmi este de ajuns!
Am absolvit Liceul Pedagogic ,, Andrei Șaguna” din Sibiu, specialitatea instructor-animator, promoția 2005. Apoi, am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai, extensia Sibiu, promoția 2008, iar în anul 2016 m-am înscris  la studii postuniversitare cu specializare managementul educațional, al Universității ,,Lucian Blaga” Sibiu.
În 8 ani de carieră am obținut definitivatul și am participat la cursuri de perfecționare acreditate.
Experiența didactică de-a lungul timpului, îmi permite să concluzionez faptul că a fi profesor înseamnă  ca tu să fii un model demn de urmat,  să oferi respectul, prietenia și exigența  rezonabilă, cuvenite celor pe care îi formezi.
Dintotdeauna, răbdarea  alături de încredere și iubirea pentru copii fac parte din trăsăturile ce mă caracterizează, ca și educator.

  •  GRUPA MICĂ – MIJLOCIE

CURECHIAN ANDREEA MARIA – Profesor în învățământul preșcolar
Pot spune că sunt un profesor interesat de abilitățile și interesele fiecărui copil din sala de clasă, manifest o mare deschidere în a preda copiilor folosind strategii didactice moderne și interactive, astfel încât procesul de învățare să devină mult mai plăcut și ușor de învățat pentru copiii. Alte competențe dobândite în anii petrecuți la catedră în calitate de dascăl sunt: curiozitate intelectuală, spiritul și gustul observației, simțul critic, adaptabilitatea la cerințele elevilor, afecțiune pentru copil, capacitatea de a getiona și aprecia corect valoarea răspunsurilor, capacitatea de a depăși rutina și căutarea de noi căi și mijloace didactice, un bun organizator al managementul-ui disciplinei de specialitate si al lecției.
Consider că a fi profesor însemnă un risc asumat. Și asta deoarece pentru a preda, pentru a-i învăța pe alții cum să învețe este o operă niciodată încheiată și care implică multă răbdare, multe momente de incertitudine, de descurajare și multe ore de studiu atât individual, cât și dobândite la cursurile de formare. Iar rezultatele nu pot fi măsurate nici cantitativ și nici imediat.

CREȚU ECATERINA-FLORINA  – Mă numesc Crețu Ecaterina Florina și sunt angajată ca profesor titular pentru învățământul preșcolar în unitatea de învățământ : „Școala Gimnazială Șura Mica” structura Grădinița cu P.P. Șura Mică din anul 2020. Sunt absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu (specializarea învățători-educatoare), a Facultății de Științe Socio-Umane „Lucian Blaga” Sibiu ( specializarea învățământ primar și preșcolar) iar in anul 2018 am obținut Certificatul de acordare a gradului Definitiv ca și educatoare. Experiența mea actuală și în continuă dezvoltare în mediul preșcolar este bazată pe aptitudini de comunicare, lucru în echipă, organizare de programe artistice și educaționale și desfășurarea activităților instructiv-educative în grădinița de copii.

RADU DANIELA – Numele meu este Radu Ioana Daniela, sunt licențiată în Științe ale Educației (specializarea Educator – Învățător), fapt care mi-a dezvoltat și, în același timp, aprofundat pasiunea mea pentru pedagogie.

,, Singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare este să iubești ceea ce faci!’’ spunea Steve Jobs, asta învățăm, zilnic aici, împreună cu faptul că îmbrățișările sincere, zâmbetele inocente și dragostea oferită de niște omuleți atât de mici sunt o adevărată binecuvântare.

 

ȘCOALA PRIMARĂ RUSCIORI – GRADINIȚĂ

 GRUPĂ COMBINATĂ

DRAGOMIR IOANA – Buna ziua, eu sunt Dragomir Ioana, profesor invatamant prescolar. Am ales aceasta meserie minunata, deoarece consider ca mi se potriveste mai bine decat orice. Toate activitatile desfasurate sunt destinate pentru dezvoltarea globala, integrala a prescolarilor, in functie de nevoile si interesele copiilor.
Misiunea mea este de a modela personalitatile copiilor, de a descoperi acele continuturi care au un impact deosebit asupra formarii personalitatii prescolarilor ; de ai sprijini si incuraja in tot ceea ce fac;  de a devei partener in procesul educatiei , alaturi de copii si parinti!
Prescolarii sunt oglinda educatoarei !!!