ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘURA MICĂ
CLASA PREGĂTITOARE – DRAGOMIR ADELA OCTAVIA – Numele meu este Adela Dragomir și sunt profesor pentru învățământul primar.
Sunt legată de Școala Gimnazială Șura Mică deoarece am fost eleva acestei școli, apoi am avut plăcerea de a-mi începe aici cariera didactică, iar în urmă cu 5 ani am devenit titulara școlii.În viziunea mea, clasa ideală este cea în care elevii vin cu plăcere la școală și în care domină mereu o stare de bine.Misiunea mea este aceea de a crea contexte de învățare care să răspundă particularităților elevilor, astfel încât aceștia să își formeze și dezolte competențe într-un mod cât mai eficient și armonios.
CLASA I – POPESCU SORINA ELENA – ,,Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.” (Pilde 22.6)
SORINA-ELENA POPESCU –Profesor titular, învățământ primar, gradul I, absolventă a Liceului Pedagogic Sibiu, licențiată a Univ. ,,Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”, specialitatea Teologie Didactică Ortodoxă, masterat în Teologie, Teologie Practică.
De-a lungul anilor am observat că stilul meu de a preda la clasă permite dezvoltarea unei relații deosebite cu elevii mei. Am încercat să le stimulez creativitatea, sprijinindu-i în a învăța cum să învețe, cum să lucreze în echipe, cum să ia decizii importante. Prin activități precum excursii, vizite la muzee, la cinema, la concerte simfonice sau la diverse instituții, contribui la dezvoltarea lor personală, la pregătirea lor pentru viață și pentru viitor..
Prin incluziunea școlară a elevilor cu cerințe speciale sau cu dizabilități, o caracteristică a școlii noastre, îi sprijin și îi încurajez permanent pe elevii mei, ținînd cont de respectarea demnității, accesul la educație, participarea la diverse activități și dezvoltarea relațiilor interpersonale. Școala noastră fiind ca o familie lărgită, am observat la elevii noștri rezultate frumoase obținute de-a lungul anilor, la școală, la liceu, la facultate sau la locul de muncă.
Cu dragoste, răbdare și dăruire sper să îi pot învăța pe elevii mei și în anii ce vor urma, ce este binele, adevărul, cinstea și corectitudinea, să formez oameni cât mai buni, pentru ei înșiși și pentru societate.
CLASA A-II-A – TARȚA ANGELA – ,Invatatorul este o faclie care se mistuie luminand”. Absolventa a Liceului Pedagogic Sibiu in 1990,m-am intors in calitate de dascal in scoala unde am fost eleva.Cei 30 de ani petrecuti aici mi-au arătat ca ,,meseria” profesor cere multa munca,vointa si perseverenta .Dragostea fata de copii, optimismul,rabdarea,adaptarea la nou ma definesc.Misiunea mea este de a valorifica potențialul fiecarui copil potrivit aptitudinilor ,talentului,dorintelor si interesului propriu,dar si pregatirea pentru adaptarea la cerințele vietii de zi cu zi.
CLASA A –III-A – CRUCEAN OANA / MORAR SEBASTIAN
CRUCEAN OANA – Numele meu este Curcean Oana și sunt profesor pentru învățământ primar, titular, grad didactic II.
Școala din Șura Mică este prima și ultima mea dragoste deoarece aici mi-am început cariera didactică în urmă cu 9 ani și până în prezent am ajuns să cunosc persoane care m-au susținut și încurajat mereu și copii care mi-au luminat sufletul în fiecare zi. Alături de colegi și copii minunați am desfășurat în acești ani tot felul de proiecte, parteneriate și activități școlare și extrașcolare cu mult drag și entuziasm.
Misiunea mea este aceea de a crea contexte de învățare favorabile, adaptate nevoilor fiecărui elev în parte și în care domină starea de bine, veselie, armonie și înțelegere.
Citatul reprezentativ după care îmi ghidez activitatea este: „Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de Rai” și chiar cred că putem să transformăm școala într-un Rai al copiilor.
MORAR SEBASTIAN – Mă numesc Morar Vasile Sebastian și lucrez ca și profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială din Șura Mică. Cred cu tărie în predarea și învățarea prin joc și joacă și susțin, pe cât posibil, efectuarea orelor afară, în aer liber. Misiunea mea principală este aceea de pregătire a copiilor pentru viața reală, pentru situațiile și dificultățile pe care le vor întâmpina și de asemenea consider imperios necesară pregătirea acestora pentru a deveni „oameni de bine”.
CLASA A-IV-A – DAMIAN ROXANA
E limpede ca un rol deosebit in eficienta invatarii il are relatia educator –elev.In toti anii la catedra ,am considerat ca acest lucru determina reusita scolara.
Din propria experienta, stiu ca elevii raspund cu mai multa atentie unui profesor ce creeaza in clasa o atmosfera destinsa si pozitiva,bazata pe incredere reciproca.Instruirea centrata pe nevoile si interesele elevului nu are reteta,tine de modul de gandire si atitudine a profesorului in realizarea activitatii cu elevii pentru a-i motiva pentru invatare.Prin proiecte si activitati practice ,prin arta si joc se pot creea contexte educationale adecvate, axate pe actiunea efectiva a elevului cu obiectele realitatii.
Sa nu uitam! Copiii invata prin trei cai : exemple ,exemple si …
Un proverb chinezesc spune asa: Spune-mi si voi uita ,arata-mi si poate imi voi aduce aminte,implica-ma si voi intelege;
ȘCOALA PRIMARĂ RUSCIORI
ȚICHINDELEAN CORNELIA – „O inimă înţelegătoare reprezintă totul la un profesor, şi nu o putem aprecia îndeajuns. Ne amintim cu stimă de profesorii excelenţi, dar cu recunoştinţă de cei care ne-au influenţat sufleteşte. Planul de învăţământ este o materie primă extrem de necesară, dar căldura reprezintă elementul vital pentru planta aflată în creştere şi pentru sufletul copilului.”(Carl Gustav Jung)”Prof. înv. primar, Cornelia Țichindelean – Școala Primară Rusciori
CIOCÎRLAN GIORGIANA RAMONA – COORDONATOR STRUCTURĂ – profesor pentru învățământul primar.Mi -am dorit dintotdeauna să fiu în preajma copiilor,să le stimulez curiozitatea și dorința de învățare. Fiind profesor ai sufletul mereu tânăr, păstrezi puterea de a trece ușor peste greșelile copiilor, puterea de a găsi soluții pentru problemele lor, de a te bucura alături de ei, de a-i încuraja, de a-i ajuta și de a-i iubi. Este important să poți vedea lumea prin ochii copiilor, să poți face lumea lor mai bună, să-i poți învăța să iubească.
SIMTION MANUELA LIANA
Motto ” A învăța un copil nu înseamnă sa-i dam tot adevărul nostru, ci să-i dezvoltăm propria gândire, să-l ajutăm să înțeleagă cu gândirea lui lumea.”
Școala noastră dorește să-și deschidă ușile pentru copiii care au nevoie de educație, indiferent de etnie și religie pentru a asigura:
- Apropierea între etnii
- Cunoașterea și acceptarea reciprocă în vederea unei conviețuiri armonioase
- Crearea unui mediu propice creșterii calității in educație”
- Ținând seama de calitatea ei în comunitate, ea va căuta să satisfacă nevoia fiecărui elev de a se simți competent, legat de alții și în același timp autonom.
SAVU CRISTINA – „Sunt Cristina Savu, profesor pentru învățământul primar. Am lucrat atât în cadrul formal cât și non-formal.
De 18 ani îmi investesc viața, ajutând copiii din diferite medii sociale, să își descopere unicitatea, să își dezvolte potențialul și să devină adulți cu un impact pozitiv în societate.
Pentru mine a fi dascăl este ca și cum aș fi un căutător de diamante. În fiecare copil este un diamant care dorește să-și arate frumusețea lumii întregi, dar înainte de toate trebuie descoperit, șlefuit, modelat. Și cu cât căutarea este mai provocatoare, mai adâncă, cu atât satisfacția este mai mare.
Consider că fiecare copil are dreptul la o educație de calitate, o educație care să-i deschidă calea spre o viață împlinită, să îi ofere cât mai multe oportunități în viață. Pentru copiii din mediul defavorizat, dascălul este acea persoană cheie care investindu-se pe sine, poate oferi tuturor elevilor săi șanse egale de reușită în viață, poate chiar cea mai bună șansă sau singura șansă în multe cazuri.”