Profesori

LILIANA CÎRTOG – PROFESOR TITULAR LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ȘI LIMBA ENGLEZA

”Predau in această unitate școlară de mai bine de 20 de ani si încerc, tot timpul ,să fiu o colegă atentă si prețuită, să fiu îndrăgită de elevi ,ca profesor și dirigintă, si sa am o relație apropiată cu părinții.
Principiul după care ma ghidez ca dascăl este: Privește în ochii fiecărui copil cu drag. El te va inspira si te va conduce pe calea educației reciproce.”

LUCA LUCIAN – Luca Lucian, profesor suplinitor de matematica. Pentru mine, Școala Gimnazială Sura Mică este locul unde m-am format si unde am intalnit oameni profesioniști si uniți de la care am avut multe de învățat. Am venit in scoala in anul 2016, iar scopul meu este de a arăta elevilor ca matematica nu este materia de care trebuie să le fie teamă. Sunt perfecționist si ambițios astfel ca incerc sa-mi îndeplinesc sarcinile cat mai bine pentru ca fiecare elev să-și atingă potențialul maxim. Din punct de vedere al dezvoltării profesionale, urmez cursuri de perfecționare specifice cadrelor didactice și ma implic in pregătirea elevilor si organizarea olimpiadei, concursurilor sau activităților extrașcolare.

RĂDUȚ DUMITRU nu – Sunt Dumitru Răduț, profesor suplinitor,  disciplina Religie Ortodoxă. Licențiat în Teologie Pastorală Ortodoxă al Facultății de Teologie Sf. Andrei Șaguna din Sibiu, masterand la secția Teologie Practică din cadrul aceleiași Facultăți. Misiunea mea că profesor formarea elevului,dar pentru profesorul de religie, această misiune  capătă aspecte oarecum speciale, îmbinând în demersul său procesul cognitiv cu latura afectivă, având grijă să nu scape din vedere propria moralitate și spiritualitate.Sunt debutant în învățământ și cred că profesia m-a ales mai mult decât am ales-o eu, pentru că m-am simțit întotdeauna bine la catedră. Elevii pot și trebuie să fie formați pentru a fi buni creștini.
Deoarece nu este suficientă doar vocația pentru a fi profesor, ci e nevoie de pregătire didactică, am urmat  programul de formare continua IMPLEMENTAREA TIC ÎN PROGRAME EDUCAȚIONALE INOVATIVE DE PREVENIRE A ABANDONULUI ȘCOLAR, programul de formare continuă APLICAREA TIC ÎN PROCESUL DE PREDARE- ÎNVĂȚARE- EVALUARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR ȘI GIMNAZIAL.

 

RĂU NIȚESCU ELENA CRISTINA – Mă numesc Rău-Nițescu Elena-Cristina și sunt profesor de biologie și chimie. Am observat, de-a lungul timpului, că am învățat doar de la profesorii care au avut pasiunea de a da mai departe și la fel ca ei doresc să fiu omul entuziasmat de la care elevii să învețe, stârnindu-le în primul rând curiozitatea.Mi-ar placea ca atitudinea mea pozitivă să transmită elevilor curajul de a avea încredere în ei, motivație, creativitate si cu aceste calități bine împământenite să pornească în viață, profitând de toate avantajele cunoașterii pe care scoala le are de oferit.

IORDACHE ANA MARIA nu – profesor suplinitor Informatica si TIC, matematica

The International Conference on Aproximation Theory and its Applications, Programul de transformare a scolilor din Romania “Povestea” organizat de Wellbeing Institute, Transyilvania College, Mind Education si Scoala pentru cuplu.Aflamandu-ma la inceputul carierei in invatamant am incercat sa urmez cat mai multe cursuri, sa particip la cercurile pedagogice si sa ma implic in cat mai multe activitati. Alegand aceasta meserie, imi doresc sa ii ajut pe elevi sa fie prieteni cu informatica si matematica

PUIU ELENA  -Despre mine…..Sunt Elena Puiu, profesor titular la Școala Gimnazială Șura Mică, catedra de Religie și IstorieAm urmat cursurile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, domeniile de cercetare fiind Teologia Didactică și Istoria și cursurile postuniversitare de Masterat în domeniul istoric.Activez ca profesor în învățământ de peste un deceniu și jumătate. Pe parcursul carierei didactice am desfășurat mai multe activități și proiecte în diferite arii de cunoaștere(cultural, social, eccleziastic), în calitate de coordonator sau de colaborator.Performanța școlară s-a materializat și prin obținerea unor premii și mențiuni, în urma participării la anumite concursuri și olimpiade școlare.      Sunt adepta unui învățământ de calitate și privesc Școala ca un loc sigur. Consider că primii pași ai educației se fac în familie, iar rolul școlii este de a continua actul educativ și formativ, de a pătrunde în mintea și sufletul copilului și de acolo să înceapă umanizarea cunoașterii și pregatirea pentru școala vietii, în care Dumnezeu să fie prezent. O școală  așa cum susține Augusto Cury care are ca obiective principale educarea emoțiilor, a empatiei, a solidarității, a iubirii de neam și nu în ultimul rând „ formarea de oameni care gândesc.”

OSTAFI CAMELIA LUCREȚIA

SIMTION CLAUDIA MERY –      Sunt Claudia Mery Simtion profesor gradul I,  disciplina educație fizică și sport.
Am rezultate foarte bune cu elevii scolii la competițiile sportive, la concursurile școlare, am inițiat  proiecte educaționale cu alte instituții de învățământ.
Misiunea mea este să îi educație pe elevi să iubească disciplina educatia fizică și sportul și să participe cu plăcere la procesul instructiv educativ, deoarece și la disciplina predată de mine se pliază pe cele 8 mari Competențe educaționale.
Obiectivele mele ca profesor le pot îndeplini cu ajutorul elevilor mei care  demonstrează an de an că au învățat deprinderile și priceperii motrice,  își dezvoltă calitățile motrice, își dezvoltă tenacitatea, spiritul de echipă și lucrul cel mai important participarea lor cu dăruire la  orele de educație fizică și sport  și la competițiile sportive.
Îmi doresc în continuare să avem rezultate foarte bune împreună cu elevii și colegii profesori ai Școlii Șura Mică mai ales că acum dispunem de o bază materială extraordinar de bună.

 

ȚICHINDELEAN BIANCA IOANA –  profesor-suplinitor limba germana. Cursuri de perfecționare şi seminarii în specialitate la Centrul pentru formarea continua in Limba Germana din Sibiu, Cercuri Pedagogice  de Limba germana moderna si workshopuri. Prin aceasta meserie frumoasa mi am asumat un parcurs educational alaturi de copii, urmarind sa le stimulez cat mai mult curiozitatea si dorinta de invatare a limbii germane.

FÎRȚONEA ADRIANA MARIA nu

POPOVICI MARIA TEODORA nu – Profesor Matematică-Fizica , gradul 2 Popovici Teodora Sura Mica: Participare la cursuri de perfecționare:Informatica si TIC.Participare la activități extrașcolare, în parteneriat cu Liceul Economic „G.Baritiu” Sibiu:”Copil ca tine sunt si eu”, „Magazinul de idei” Prin dedicatie si implicare permanentă, doresc să le stimulez elevilor curiozitatea si dorinta de a invata mereu lucruri noi,  de a fi mai apoi niște adulți responsabili. Citatul reprezentativ este „Educația este cheia care deschide poarta de aur a libertății ”

BUJOR-RAICA  ALEXANDRA MARIA“Dare to dream!”

Sunt o fire veselă, optimistă si entuziastă. Am știut întotdeauna că pasiunea mea de a socializa, interacționa și comunica ușor cu cei din jur se va transforma într-o zi in meseria pe care o sa o fac cu mult drag.
Sunt profesor de limba engleză de peste 12 ani și daca ar fi să aleg o sintagmă care să-mi definească viziunea asupra  procesului educativ, aceea ar fi: “Eu nu predau, noi invățăm impreună”.
Experiența la catedră, participarea la numeroase stagii naționale și internaționale de formare, pregătirea elevilor pentru promovarea examenelor internaționale Cambridge sau acțiunile mele ca voluntar în programul Ajungem Mari, mă definesc ca om și profesionist .
Cred cu tărie în șansele fiecărui copil  care intră pe porțile școlii. Știu că dacă există sprijin reciproc, acceptare necondiționată, integrare, răbdare și încurajare permanentă, fiecare elev va crește armonios, iși va descoperi potențialul, pasiunile si abilitățile care să-l creioneze în omul responsabil din viitor.
Asadar, “believe you can and you are halfway there!”

 

BELIA IOAN-CĂLIN nu – Ma numesc Belia Ioan Călin sunt absolvent al Universități de matematică – informatică Sibiu.Din prima zi de când am intrat pe băncile facultății am știut ce vreau sa ma  fac, profesor de matematică. Fiind dintr-o familie de dascăli de mic am îndrăgit aceasta meserie, iubesc copii și vreau sa inpartasesc cunoștințele mele și lor. Am o vechime în învăţământ de peste 13 ani, profesor gr ll,si din acest an sunt profesor suplinitor al școlii Gimnaziale Sura Mica.. Vin cu plăcere în aceasta școală și cu mare drag

BĂRBULEA IOAN nu – prof geografie cl 5-7.Fiind prof de geografie,îmi doresc să insuflu elevilor dragostea,apetitul pentru disciplina pe care o predau.Doresc ca elevii să studieze și să cunoască cât mai mult despre lumea care îi înconjoară,sub toate aspectele ei, geografice, socio-economice, înțelegerii diferențelor de gândire și cultură. Consider că prin aprofundarea studiului geografiei, avem posibilitatea să ne integrăm tot mai mult în natură,în societatea din ziua de azi,să înțelegem mecanismel care conduc spre civilizația din ziua de astazi.Cu bucurie și satisfactie privesc spre elevii care sunt cât mai dornici de cunoaștere, să afle ât mai multe aspecte ale geografiei, care prpopun unele idei inovatoare spre bunul mers al societății, al protecției planetei noastre, al unei bune înțelegeri al comportamentului uman și al relaționarii cu natura

POPESCU ALEXANDRU VALERIAN nu

ANGHEL ELENA AURICA nu

DEACONU TEODORA-CORINA – Profesor titular de limba și literatura română, limba engleza, limba germana – grad I ;Responsabil Comisie metodică 2013-2020;Responsabil CDI;Responsabil imaginea școlii și al activităților cultural-artistice;Coordonator trupa de dans modern Smart Kids ;Coordonator și organizator de parteneriate și proiecte „Toamna în cuvinte, culoare și frumusețe”,”Carnavalul mărțișorului”, etc. ;Organizator de programe educative „Eminescu – poetul nepereche”Membru și participant în proiecte naționale și internaționale „Same, Same but Different” în parteneriat cu Neufreundejugend Bremen și Fundația Kinderbauernhof ; proiect Erasmus Plus – Yestermorrow, proiect „Împreună pentru copiii noștri”, proiect educational „Pedagogic vegetable Garden”, parteneriate cu scoli din județ și din alte județe :Alba „Copilărie în pasi de dans”, București, Râmnicu Vâlcea, Sibiu „Împreună prin artă” ;Pentru dezvoltarea profesională am participat și particip constant la cursuri de perfecționare :Utilizarea instrumentelor TIC, Mentorat educațional al persoanelor cu dizabilități, Management educational, Dezvoltare profesională a cadrelor didactice din mediul rural prin activități de Mentorat, Managementul proiectelor educaționale, etc.Prin dedicație, loialitate, vocație, profesionalism, dar mai ales dragoste fata de copii și meserie acord o mare importanta activităților educative și celor extrașcolare care pun în valoare fuecare copil din școala noastră.Tot ce alegem să facem în viață trebuie făcut cu bucurie.Citatul reprezentativ este „Laughter is timeless, Imagination has no age, and Dreams are forever.

TURCU VASILE nu

Ciripan Bianca Maria – profesor itinerant și de sprijin, titular, gradul definitiv.

Motto:„… în livadă ne place să avem copaci care rodesc mai devreme sau mai târziu […] toate aceste roade sunt bune, nici unul nu este de aruncat. De ce să nu acceptăm în şcoli, minţi mai agere sau mai încete? De ce nu i-am ajuta? Pierdem timp dar câştigăm satisfacţie şi respect…”  (Comenius) Desfășor activități de învățare, stimulare, compensare și recuperare pentru elevii cu cerințe educative speciale, integrați în Școala Gimnazială Șura Mică.